AK Parti Reşadiye Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

AK Parti Reşadiye Kadın Kolları Başkanı olarak 3 yıl görev yapan İlknur Özer’in yerine Saadet Akça seçildi.

Reşadiye Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleşen AK Parti Reşadiye Kadın Kolları 5’inci Olağan Kongresinde eski başkan İlknur Özer aday olmadı.  Tek liste halinde seçime giren Saadet Akça, AK Parti Reşadiye Kadın Kolları Başkanı oldu.

AK Parti Reşadiye Kadın Kolları Başkanlığında 3 yıl boyunca görevini sürdüren eski başkan İlknur Özer’e, AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun Çakır eski TBMM resimli tabağı hediye etti. AK Parti Reşadiye İlçe Başkanı Av. Sefa Yiğit ise yapmış olduğu partisi ve teşkilatı adına yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Cumhuriyet’in getirdiği kazanımlar içerisinde kadınlardan hep övgüyle bahsedildiğini ifade eden AK Parti Reşadiye İlçe Başkanı Av. Sefa Yiğit, AK Parti kurulana kadar geçmiş partilerin hiç bir tanesi Ak Parti kadar kadına değer vermediğini vurguladı. Başkan Yiğit; “ AK Parti her zaman kadınlarımızı önemsemiş, ekonomik, sosyal, siyasi hayatta yer alması için bütün engelleri kaldırmıştır. Artık kadınlarımız bütün alanlarda boy göstermektedir. Siyasette kadınlarımız giderek artan bir şekilde yer almaktadır. Partimizin fikriyatından çıkan hükümet uygulamaları ve akılcı politikalarla kadınlarımızın çalışma hayatına daha rahat adım atmaları sağlanmıştır. Kadın kendisinin farkına Ak Parti döneminde vardı dersek abartı olmaz. Bizim dönemimizde önü açılan bayan kardeşlerimizin neler yapabileceğini hem biz gördük hem de kendileri kendilerinin farkına vardı. Daha önceleri ‘dolgu malzemesi’ olarak görülen kadın, AK Parti’yle birlikte artık ‘karar organlarının içinde ben de varım’ diyecek noktaya taşındı” dedi.

AK Parti için kadın kollarının çok önemli olduğunu söyleyen Reşadiye Belediye Başkanımız Cemil Kılıç, “Kongrenin ülkemize, milletimize, teşkilatımıza ve Reşadiye’mize hayırlı olmasını dilerim. Bugün burada, Reşadiye’de hizmet etmek için, yüreği ümitle dolan, işlerini güçlerini, çoluğunu, çocuğunu, eşini bir kenara bırakan AK Partili kadınlar görüyorum. Emeğinize sağlık. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Belediye Başkanımız Cemil Kılıç, Görevini devreden İlknur Özer ve yönetimine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, Kadın Kolları Başkanlığı görevine seçilen Saadet Akça ve yeni yönetimine başarılar diledi.

Kongrede bütün katılımcılara ayrı ayrı teşekkür eden AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, teşkilat olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır bu memlekette neler yapmaya çalıştığını, kadın ve erkek ayrımı yapmadan konuşma yapmak istemediğinin altını çizen Başkan Polat teşkilat ile teşkilatın parçasından bahsederek insanlığını var olduğu günden bu güne kadar hayatın parçası kadınlar ve erkekler AK Parti’de de, ticarette de, sosyal hayatta da, evde de kadınlar vazgeçilmezse siyasette de vazgeçilmez olduğunu ve yarınların inşasında her konuda olduğu gibi aktif rol aldıklarını ifade etti.

AK Parti Reşadiye Kadın Kolları Başkanlığı 5. Olağan ilçe kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyen AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun Çakır, “Allah, inşallah bu kongreden hayırlar intaç eder. Bu ilçemize ilimize, ülkemize inşallah hayırlar ve bereket getirir. Kabaca 1,5 ay önceydi yine bu salonda arkadaşlarımızla ve sizlerle beraber oturduk ve ilçe kongremizi yaptık. O zaman da söylemiştik yine söyleyelim; kongreler aslında bir tazelenme, bir yenilenme, bir hacamat eskilerin deyimiyle bir kan tazelemesi olarak niteleyebileceğimiz süreçlerden birisidir. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın da çoğu konuşmasında vurguladığı gibi görev bırakan arkadaşlarımızın asla kervandan kopmadığını yine o kervanın mensubu olarak yine yürümeye devam ettiğine inanıyorum.” Şeklinde ifade etti.

AK Parti Tokat Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncu ise kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, eski başkan İlknur Özer ve yönetimine teşekkür ederek, yeni başkan Saadet Akça ve yönetimine başarılar diledi.

AK Parti Reşadiye Kadın Kolları Başkanımız Saadet Akça ise; yerel yönetimler ve parlamentolarda kadın temsilinin en fazla olduğu parti, AK Parti olduğunu söyledi. Başkan Akça; “Cumhuriyet tarihinden bu yana durağanlık gösteren kadın hakları, AK Parti ile yükselişe geçmiş, kadınlar iş hayatında, siyasette, sosyal yaşamda, hayatında her alanında daha fazla yer almaya söz sahibi olmaya başlamıştır” şeklinde konuştu.

Kongreye; Reşadiye Belediye Başkanımız Cemil Kılıç, AK Parti Tokat İl Başkanımız Metin Polat. AK Parti Tokat Kadın Kolları Başkanımız Havva Sabuncuoğlu, AK Parti Reşadiye İlçe Başkanı Av. Sefa Yiğit ve teşkilatı, Reşadiye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Ünal, Kadın Kolları Yönetim Kurulu ve partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkanımızdan Kaymakam Çırak’a Ziyaret

Reşadiye Belediye Başkanımız cemil Kılıç ile Belediye Meclis Üyelerimiz, ilçemizde yeni görevine başlayan Kaymakamımız Berker ...