Kasım Ayı Halk Günü Toplantısı Yapıldı

Reşadiye Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanımız Cemil Kılıç, Vali Dr. Ömer Toraman ve Kaymakam Selami Kapankaya köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Muhtarlık müessesesinin kamu ile vatandaş arasında köprü vazifesi görmesi bakımından çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu Vali Toraman konuşmasına başladı.

Muhtarların aslında bir idare adamı olduğunun altını çizen Vali Toraman, “Elbette muhtarlarımızın tek vazifesi köye gelecek hizmetlerle ilgilenmek değildir. Sizler, aynı zamanda köyün emniyetinden ve düzeninden de sorumlusunuz” dedi.

Köylerimizde yaşanabilecek birtakım olumsuzluklara da değinen Vali Toraman, “Düğünlerde silah ve havai fişek atılması ve anız yakılması gibi birtakım olumsuzlukların önlenmesi konularında da sizlere önemli görevler düşüyor. Devletin vatandaşa en yakın temsilcileri olarak, kamu kurum ve kuruluşları ile olan irtibatınızı her zaman iyi tutun” dedi.

GÖNÜLLÜ KÖY KORUCULARINA İHTİYAÇ VAR

Köy muhtarlarına gönüllü köy koruyucusu olmak isteyen vatandaşların başvuru yapmalarını isteyen Vali Toraman, köylerde güvenlik güçlerimize destek olma ve yol gösterme amacıyla köy koruyucusuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

YAYLA EVLERİNDE YAŞAM MALZEMESİ BIRAKMAYALIM!

Yayla evlerinde yaşam malzemesi bırakılmaması hususunda vatandaşların uyarılmasını da isteyen Vali Toraman, “Bununla ilgili olarak Türkiye genelinde bir duyuru yayınlandı, biz de yayınladık bu duyuruyu. Bu hususa dikkat ederek, vatandaşlarımızı bilinçlendirelim. Kış dolayısıyla terk edilen yayla evlerinde, hiçbir yaşam malzemesi bırakmayalım” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ BİZLERE EMANET

Eğitim öğretim faaliyetlerine de değinen Vali Toraman, “Tokat’ta çok ciddi bir taşımalı eğitim var. Çocuklarımız, bizlere emanet. Onların güvenliği bizim için her şeyin üstünde. Çocuklarımızın başına gelebilecek her türlü olumsuzluktan bizler sorumluyuz.  Özellikle okul servisleri ile ilgili olarak gördüğünüz, işittiğiniz bir eksiklik olduğunda bunu muhakkak yetkililerle paylaşın. Bu hususta kimsenin gözünün yaşına bakmayız, kuralları uygularız” dedi.

Vali Toraman, konuşmasının ardından muhtarlara söz vererek, istek ve şikâyetlerini dinledi.

Toplantıya Tokat İl emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Tokat İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, ilgili daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Başkanımızdan Kaymakam Çırak’a Ziyaret

Reşadiye Belediye Başkanımız cemil Kılıç ile Belediye Meclis Üyelerimiz, ilçemizde yeni görevine başlayan Kaymakamımız Berker ...